Elköltöztem!

Személyes blog itt: http://konyus.wordpress.com

2008. április 30., szerda

Májusfa állítás 2008

Idén is eljött az idő, hogy kicsiny kis falucskámban felállítsuk az a bizonyos május fát. Remélem az idő is engedi. Már frankón el van tervezve minden. Délután nekiállunk kipakolni a falu kultúrházába. Itt szoktuk felállítani minden éven a fát. Szerintem (ismétlem, ha jó lesz az idő délután) csinálunk közben majd egy kis nyúlpörköltet bográcsban a szabadban. Mellé természetesen elfogy majd egy kis "üdítő" is. Tényleg üdítő! Húhh, délután még gyorsan el kell menni feltölteni a készletet.


Azt hiszem elég mozgalmas délutánom lesz. Ki kell még nézni a májusfának valót is. Ebben az a legjobb, hogy minden éven megbeszéljük, hogy nem állítunk olyan hatalmas fát, mert tavaly kb 2 órát a felállítással kínlódtunk. De természetesen a fogadalmakkal ellentétben minden évben nagyobb és nagyobb fa került a gödörbe :) A tavalyi azt hiszem 16 méter volt (vagy 18 ??).

De mindegy, majd lesz valahogy. Ilyenkor szokás, hogy éjszaka átmegy a "májusfa állító brigád" a szomszéd falu(k)ba és ellopják a májusfájukat. Mondjuk ilyenkor szoktak történni kisebb nagyobb összezörrenések. Hozzánk már évek óta nem mert jönni senki :) Remélem idén is sikerül távoltartani a betolakodókat a fától és remélem nem "fáradunk el" az éjszaka a sok "üdítő" miatt.

Majd még a napokban jelentkezek egy kisebb beszámolóval.

Nincsenek megjegyzések: